Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i chrupiące nuggetsy z delikatnego mięsa z kurczaka to wspaniałe danie obiadowe lub jako przekąska. Nuggetsy robi się szybko, a ich wykonanie jest bardzo proste.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 87
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 87
Składniki
Fileta z kurczaka płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na małe, w miarę możliwości, podłużne kawałki, doprawiamy solą i pieprzem. Płatki kukurydziany wsypujemy do mocnego woreczka i kruszymy za pomocą tłuczka do mięs. Do jednego naczynia wlewamy mleko, do drugiego wbijamy jajko które roztrzepujemy i doprawiamy kurkumą, a do trzeciego wsypujemy pokruszone płatki kukurydziane. Kawałeczki mięsa namaczamy w mleku, następnie w jajku i w panierce z płatków kukurydzianych. Smażymy równomiernie na złoty kolor przez kilka minut, obracając mięso na patelni aby się nie przypaliło. Podajemy jako zakąskę lub jako danie obiadowe np. z frytkami i sałatką.