Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy ogarnia mnie kuchenny leń, a domownicy żądni żarła :)
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 221
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 772
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1819
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 242
Polecam.
Odsłon: 297
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 221
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 772
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1819
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 242
Polecam.
Odsłon: 297
Składniki
Ziemniaki tradycyjnie obieram i gotuję, nie używam tłuczka, tylko zamykam szczelnie pokrywkę po odlaniu wody i trzęsę garem tak mocno aż się same rozmiażdżą :)
Ugotowana fasolkę (mam w zamrażarce takową lub jeśli zostanie nadmiar z wczorajszego obiadu) podsmażam na masełku, na głębokiej patelni.
Kiedy ziemniaki sa prawie gotowe, wbijam jajka na patelnię z fasolką i przykrywam - na 5-7 minut. Wszystko :) opcja smaczna i zdrowsza niż tradycyjny kotlet w panierce i zasmażka z tartej bułki do fasoli :)