Do góry

Dania główne Przepis na:

Obiad na upały - jak u babci

Obiad na upały - jak u babci

Autor: catha

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 729

Dodano: 01.06.2018

Odsłon: 569

Kiedy nadchodzą upały nic nie smakuje tak dobrze jak młode ziemniaczki z koperkiem, jajko sadzone i duża szklanka kefiru. Moja babcia podawała te pyszności, moja mama też, podaję i ja :) Zachęcam! Pyszne!

Składniki

  • 0,5 kg młodych ziemniaków
  • 4 jaja
  • koperek
  • szczypiorek
  • sól, pieprz grubozmielony
  • olej
  • kefir
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Młode ziemniaczki obieramy/ skrobiemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
    Na patelnię wlewamy olej i robimy jaja sadzone.
    Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy natychmiast z ziemniaczkami zdużą ilością koperku i szczypiorku. Do tego obowiązkowo szklanka chłodnego kefiru. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 03 czerwca Obiad mojego dzieciństwa tylko zamiast kefiru było zsiadłe mleko:) W upalne dni taki obiadek jest rewelacyjny:) Odpowiedzi: 2 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń