Do góry

Dania główne Przepis na:

Obiad w pół godziny

Obiad w pół godziny

Autor:

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 2338

Dodano:

Odsłon: 1883

Zdarza się, że trzeba przygotować obiad błyskawicznie. Ja zawsze awaryjnie lubię mieć jakieś warzywa w zamrażarce. Dzięki temu praca idzie bardzo sprawnie. Polecam mój patent.

Składniki

  • 40 dag filetu z dorsza
  • 1 czerwona papryka
  • 1 por
  • 10-12 różyczek kalafiora
  • 1 cukinia
  • 1 pomidor
  • 1 cebula
  • 100 g kaszy gryczanej białej
  • przyprawy: sól, pieprz, słodka i ostra papryka
  • sok z 1/2 cytryny
  • kilka łyżek oleju rzepakowego
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Przygotować rondel. Wlać do niego olej. Wrzucić mrożone warzywa. Pokroić umyty por, pomidor, paprykę i cebulę. Razem z przyprawami dorzucić do rondla. Rybę pokroić, posolić i skropić sokiem z cytryny. Wyłożyć na warzywa.Rondel przykryć pokrywą. Dusić około 20 minut.

  2. W międzyczasie zacząć gotować wodę. Gdy zacznie wrzeć wrzucić kaszę.
    Lekko osolić. Gotować około 20 minut. Obiad gotowy!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń