Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Obręcze piaskowe"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 216
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 56
...ale pyszny.
Odsłon: 127
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 216
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 56
...ale pyszny.
Odsłon: 127
Składniki
Miękkie masło przełóż do miseczki. Dodaj cukier i cukier waniliowy. ucieraj mikserem ustawionym na najwyższe obroty. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, wbij do niej całe jajko oraz wlej żółtko. Ucieraj dalej, aż dobrze połączą się z masą.
Mąkę przesiej. Wymieszaj ze skórką cytrynową. Porcjami wsypuj do masy maślano-jajecznej i dobrze ją wymieszaj. Dwie blachy wyłóż pergaminem. Na jednej narysuj kółka i przykryj je ciastem. Resztę ciasta przełóż do specjalnej szprycy do wyciskania ciastek.
Na drugą blachę wyciśnij paski ciasta, formując obręcze. Odstaw na 30 min w chłodne miejsce. Piecz 15 min w 180 st. Kółko i obręcz składaj, przekładając dżemem.Źródło: Tina