Do góry

Przetwory Przepis na:

Ocet malinowy

Ocet malinowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 496 Ocena: 9825

Dodano:

Odsłon: 415

Sałaty z dresingiem z octu malinowego smakują wybornie i przypominają lato.

Składniki

  • słój 2 l
  • Maliny 25 dag
  • cukier 3 łyżki
  • woda filtrowana lub przegotowana 1 l
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ocet robię w dużym pojemniku, żeby nie uciekło a poza tym można zamieszać całość bez łyżki i otwierania.

    Czyste ale nie umyte maliny zalałam wodą z rozrobionym cukrem. Naczynie przykryłam chusteczką higieniczna i zawiązałam sznurkiem.

    Słój stoi na blacie i codziennie przez trzy tygodnie mieszam słojem aby unoszące się w fermencie maliny opadały. Po trzech tygodniach maliny opadną. Warto zapisać daty nastawu na etykiecie słoja.

    Po sześciu tygodniach ocet będzie dobry,można go zlać z nad osadu i aby zakończyć proces, ocet można schować do lodówki.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń