Do góry

Desery Przepis na:

Odwrócone Muffiny Grzybki z Oreo i Czekoladą.

Odwrócone Muffiny Grzybki z Oreo i Czekoladą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 290 Ocena: 3709

Dodano:

Odsłon: 283

Do szklaneczki ciepłego mleka polecają się szybkie a jakże smaczne muffiny,przygotujesz je w 20 minut bez użycia miksera.

Składniki

  • 12 ciasteczek oreo lub podobnych typ markizy
  • 12 kostek białej czekolady lub innej ulubionej
  • 175 g mąki pszennej
  • 160 g cukru
  • 50 g kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 150 ml mleka
  • 80 g roztopionego masła
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mąkę,kakao,proszek przesiać przez sitko,wsypać cukier i wymieszać łyżką,następnie wlać mleko,roztopione i przestudzone masło,oraz roztrzepane jajka,wszystko dokładnie wymieszać trzepaczką rózgową. Blaszkę do muffinek możecie wyłożyć papilotkami lub przesmarować olejem i do tak przygotowanej blaszki wkładać po jednym ciastku oreo na dno na każde ciastko wylewamy po łyżce ciasta i wtykamy kostkę białej czekolady na czekoladę wylewamy ponownie po łyżce ciasta .Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 15 min.
    Po upieczeniu odwracamy do góry nogami i podajemy ze szklanką ciepłego mleka,taka wieczorna zachciewajka ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń