Do góry

Dania główne Przepis na:

Ognisty Talerz

Ognisty Talerz

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 221

Dodano:

Odsłon: 4750

Zbrudzi sie tylko 1 garnek. Hehehe.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanym oleju w rondlu podsmażyć mięso. Dodać posiekana cebule i czosnek, smażyć 3-4 minuty. Dodać przecier pomidorowy, pomidory z zalewa, oczyszczona i pokrojona paprykę, tymianek oraz oczyszczone, drobno posiekane chili, smażyć razem chwile.

  2. Ziemniaki obrać, podzielić na ćwiartki, wrzucić do garnka. Wlać bulion. Gotować na małym ogniu ok. 1 godziny. Doprawić sola i pieprzem, posypać natka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

myszka2110 27 stycznia 2011 musi być pyszne! i takie nieskomplikowane, dokładnie tak jak lubię...dziękuję

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kuncia 26 stycznia 2011 Tak tak wiem ze foto brzydkie... ale wnet bedzie inne... I nie jest z gazety kumpela mi je przesłala a skad ona je miala to juz nie wiem.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ice_cream_ona 25 stycznia 2011 Hmm brzydkie zdjęcie i to jeszcze z gazety :/

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń