Do góry

Przekąski Przepis na:

Ogóreczki faszerowane

Ogóreczki faszerowane

Autor: KulinarnaChwila

Przepisów i artykułów: 135 Ocena: 697

Dodano: 06.04.2018

Odsłon: 332

Smaczna i dekoracyjna przystawka na każdą okazję.

Składniki

  • 2 ogórki świeże
  • Cebula mała
  • 3 paseczki papryki konserwowej
  • 10 dag pieczarek
  • 2 plastry szynki
  • 10 dag sera żółtego
  • Sól
  • Olej do smażenia
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. Ogórki obieramy kroimy wzdłuż i dzielimy na 3 części, środek z pestkami usuwamy łyżeczką.
    2. Cebulę obieramy kroimy drobno i podsmażamy na rozgrzanym oleju.

  2. 3. Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki oraz paprykę i przyprawiamy pieprzem, solą.

  3. 4. Następnie dodajemy drobno pokrojoną szynkę, studzimy.

  4. 5. Farszem nadziewamy ogórki.

  5. 6. Posypujemy startym na tarce o dużych oczkach serem

  6. 7. Zapiekamy chwilę do rozpuszczenia sera.
    8. Łódeczki gotowe.
    9. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń