Do góry

Przekąski Przepis na:

Ogóreczki- Krokodylki

Ogóreczki- Krokodylki

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 536

Dodano:

Odsłon: 25867

cos ostrego na ząb :)

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jeśli ogórki sa większe niż 3-4 cm przekroić wzdłuż na ćwiartki lub ósemki. Całość zasypać solą i odstawić na 5 godz.

  2. Odlać powstały sok. Podgrzać olej z papryką słodką i ostrą, polać ogóreczki, dodać pokrojony w plasterki czosnek. Ocet zagotować z cukrem dodac do ogórków i wszystko razem wymieszać. Odstawić na 12 godzin.

  3. Krokodylki nakładać w słoiczki i zalać zalewą. Pasteryzować ok 10 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ivette 07 sierpnia 2012 Czy tą wodę z\ ogórków też dodaje się do zalewy??

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Boschka 28 lipca 2011 Polecam - wlasnie dzis dostalam przepis na krokodylki od dziewczyn w pracy - bardzo podobny zreszta;-))
Jadłam je z zapasów koleżanek wlasnie - są przepyszne!

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń