Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogóreczki na zimę

Ogóreczki na zimę

Autor: ewuniak2824

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 143

Dodano: 12.10.2011

Odsłon: 18768

Idealne ogóreczki do zupy ogórkowej.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ogórki umyć, zetrzeć ( z opinkami) na tartce o dużych oczkach. Cebulę pokroić drobniutko. Natkę pietruszki i koperek posiekać. Do garnka wrzucić ogórki, natkę pietruszki, koperek, cebulę i sól ( na 1 kg. ogórków - 1,1/2 łyżki soli nie jodowanej). Wymieszać i odstawić na noc. Do słoiczków na spód włożyć kawałek chrzanu, łodygę kopru i ząbek czosnku, potem wypełnić słoik ogórkami ( z sokiem). Pasteryzować 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń