Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ogórki kiszone"
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 19
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 506
Polecam.
Odsłon: 104
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 115
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 19
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 506
Polecam.
Odsłon: 104
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 115
Składniki
Na dnie przygotowanych słoików ułóż liście porzeczki, wiśni, dębu, połamane gałązki kopru z nasionami. W słoikach ciasno ułóż pionowo ogórki. Między nie włóż kawałki chrzanu i obrane ząbki czosnku.
Zagotuj wodę z solą. Zalej ogórki tak, aby były przykryte. Zakręć słoiki i odstaw do ukiszenia. Będą gotowe po około tygodniu. Można je przechowywać przez rok w chłodzie.Źródło: Świat kobiety