Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kiszone ogóreczki do skonsumowania za trzy dni. Przygotowane domowo i tradycyjnie, tylko na naturalnych składnikach. Przygotowanie 15 minut, czas oczekiwania trzy dni.
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 94
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 216
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 165
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 94
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 216
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 165
Składniki
Ogórki myję dokładnie. Namaczam ok. 30 min w zimnej wodzie. Obcinam ogonki. Koper i liście płuczę. Chrzan i czosnek obieram i kroję. Do słoja wkładam warstwami, dość ściśle ogórki, rozłożone baldachy kopru, liść porzeczki. Przesypuję pokrojonym chrzanem i czosnkiem. Przygotowuję ok. 3 litry ciepłej, osolonej wody. Ogórki zalewam woda tak, że by nic nie wystawało. Na wierzchu kładę dociskający spodek. Słój przykrywam ściśle tetrową (bawełnianą) ściereczką i odstawiam na trzy dni.
Po dwóch dniach wygląda tak :)
po trzech można zjadać smacznego :)