Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki są pyszne, można je same zajadać.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 194
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 194
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Ogórki pokroić na ćwiartki, posolić i odstawić na 2 godz. Po tym czasie odsączyć z wody i układać w słoikach.
Wszystkie składniki na zalewę zagotować.
Do każdego słoika wysypać po pół łyżeczki przyprawy do grilla. Zalać zalewą i pasteryzować ok. 8 - 10 min. Smacznego.