Do góry

Przekąski Przepis na:

Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

Autor: asiunia54

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 372

Dodano: 04.03.2010

Odsłon: 5992

Wyśmienicie smakują z chlebem posmarowanym smalcem.

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ogórki namocz w zimnej wodzie. Zagotuj 2,5 l wody, dodaj 2,5 łyżki soli. Do słoja włóż ogórki, wsyp gorczycę, ziele, liść, koper i liście chrzanu oraz czosnek. Zalej gorącą wodą z solą, by przykryła ogórki i przyprawy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wiola1100 04 marca 2010 uwielbiam takie ogóreczki no ale ogóreczków gruntowych w marcu to ja raczej nie znajde ale przepisik super

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń