Do góry

Przekąski Przepis na:

ogórki małosolne

ogórki małosolne

Autor: marmad

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 43

Dodano: 08.06.2010

Odsłon: 1633

:) smaczne

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ogórki myjemy , gotujemy wode z 1,5 łyzki soli , do słoika wkładamy ogórki czosnek , koperek i liście (tak warstwami) Gdy woda sie zagotuje studzimy ją , ale zalewamy letnią wodą ogórki , nie zakręcamy słoika ,

  2. ogórki muszą postać pare dni ,

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jakub25 08 czerwca 2010 ogórki takie to najlepsze są kiszone w kamiennym naczyniu lub drewnianej beczce!
w słoiku to raczej korniszony albo kiszeniaki ale z tych późniejszych ogórków-natomiast małosolne to j.w.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madera 08 czerwca 2010 I jeszcze trochę korzenia chrzanu:-)) Polecam spróbować

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń