Do góry

Dania główne Przepis na:

ogórki małosolne

ogórki małosolne

Autor: Olka1980

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 17

Dodano: 09.07.2012

Odsłon: 24328

przepyszne ogórki małosolne na które przepis dostałam od koleżanki z pracy Polecam!!!!

Składniki

  • ogórki,chrzan,czosnek,pieprz,sól, liść laurowy, ziele angielskie, koper
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ogórki myjemy i wkładamy do słoika jaśniejszymi końcówkami do góry, następnie dodajemy 2, 3 ząbki czosnku, koper, chrzan a następnie układamy drugą warstwę ogórków powtarzając kolejność.

  2. w garnku gotujemy około 1,5 l wody dodajemy 2 łyżki soli około 10 ziarenek pieprzu, 2,3 ziela angielskie oraz 2 liście laurowe. Wrzątkiem zalewamy powolutku ogórki i zakręcamy. PO 2 dniach są już gotowe do jedzenia. SMACZNEGO :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń