Do góry

Dodatki Przepis na:

Ogórki małosolne z suszoną przyprawą

Ogórki małosolne z suszoną przyprawą

Autor: bryssska

Przepisów i artykułów: 228 Ocena: 5483

Dodano: 14.05.2018

Odsłon: 1397

Kiedy je robiłam mój mąż stwierdził że za dużo jak dla nas i że kto to niby zje i że na pewno się zepsują, a tu nie wiadomo kiedy zniknęły, aż miło było patrzeć jak ich zostaje coraz mniej, ledwo zrobiłam zdjęcie. Polecam każdemu, idealnie nadają się jako dodatek do mięska z grilla.

Składniki

  • 3 kg ogórków gruntowych
  • 2 duże łyżki przyprawy do ogórków
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 litry niegazowanej wody mineralnej
  • 3 łyżki soli
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ogórki wkładamy do naczynia ( u mnie plastikowa miska), dorzucamy do nich przyprawę do ogórków oraz obrane ząbki czosnku.

  2. Wszystko zalewamy wodą wymieszaną z solą, a następnie przykrywamy talerzem i odstawiamy na kilka dni.

  3. Ogórki najlepiej smakują po 3-4 dniach. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 14 maja Następnym razem nie martwcie się kto zje bo na takie ogórasy to ja się piszę w każdej ilości:))))) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 14 maja Ogóreczki na przegryzkę to zawsze, a te jak widzę mają duże branie :D
Do mięsiwka z grilla wiadomo, a do tego jeszcze jakieś %, ale to chyba jeszcze za wczesna pora ;)
Odpowiedzi: 7 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 14 maja Juz pierwsze ogoreczki malosolne! bede musiala pobiedz na targ! Odpowiedzi: 1 ▼

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń