Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 313
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 468
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 313
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 468
Składniki
2,5 kg ogórków średnich , pokroić na 4 części wzdłuż.Zasypać 4 łyżkami soli i pozostawić na 6 godzin następnie odlać wodę
Ogórki zasypać 2 łyżkami chili,wycisnąć główkę czosnku i dodać 8 łyżek oliwy.
Zalać zalewą : 60 dkg cukru , 1,5 szkl. octu zagotować i gorącą zalać ogórki( w misce lub garnku , nie wkładać do słoików) i tak zalane pozostawić na 12 godzin.
Po 12 godzinach włożyć do słoików i zalać tą samą zalewą.Zakręcić - nie pasteryzować !