Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki na zupę

Ogórki na zupę

Autor:

Przepisów i artykułów: 82 Ocena: 1497

Dodano:

Odsłon: 33919

ŚWIETNE OGÓRKI NA ZUPĘ,WYSTARCZY ODKRĘCIĆ SŁOIK

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Większe ogórki,które zostają przy kiszeniu lub z korniszonów zetrzeć na tarce dodać sól,czosnek i koper, wymieszać nałożyć do słoików 0,300 l.i pozostawić do ukiszenia.Kiedy będą już dobre pasteryzować 15 min.Na zimę jak znalazł.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gonia46 10 sierpnia 2016 Ogóreczki zrobione. Wprawdzie nie pasteryzowałam, ale mam nadzieję że będą smaczne. Dzięki za przepis! Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ola100 04 sierpnia 2014 Ja pasteryzuje aby przerwac proces kiszenia bo nie lubimy strasznie kwasnych.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 06 sierpnia 2012 ja też takie robię tylko nie pasteryzuję, nakładam do słoiczków, zakręcam i wynoszę do piwnicy. Idealne potem na zupę.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 23 lipca 2012 Ja pasteryzuję ogórki kiszone - 3 minutki , ale jednak . Podobnie robię przecier ogórkowy , który także pasteryzuję. Mogę polecić przepis Marysi - robić na pewniaka :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Zazula1 14 lipca 2012 Moja mama też tak robiła ogórki i nie pasteryzowała ich, chyba,że dla pewności przed zepsuciem gdyż pod wpływem kiśnięcia słoik sam się zamyka.Niektórzy pasteryzują również ogórki kiszzone w całości.Najważniejsze by były dobre :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 13 lipca 2012 Fajny pomysł :) Co roku przerabiam co najmniej 15 kg ogórków na konserwowe i często zostają właśnie "kulfony" z którymi poza mizeria nie bardzo wiadomo co zrobić. Zapisuję przepis do ulubionych i pozdrawiam :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Vanity_Fair 13 lipca 2012 Renko, to nie będą ukiszone ogórki tylko świeże.
Większe ogórki,które zostają przy kiszeniu lub z korniszonów... Czyli NIEUKISZONE.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marysia11082 13 lipca 2012 Być może i tak ja jednak robię tak jak w przepisie,pasteryzuję.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 13 lipca 2012 Czemu pasteryzować jak są ukiszone?Nie spotkałam się z ogórkami kiszonymi pasteryzowanymi - robiłam kiedyś takie ,ale nie pasteryzowałam i też się dobrze przechowały -)

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń