Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogorki są przepyszne : ostre, aromatyczne i chrupiace :) , a przy tym łatwe i szybkie do przygotowania :)
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 7
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 131
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 172
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 337
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3923
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 7
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 131
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 172
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 337
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3923
Składniki
Nieobrane ogórki pokroić na plastry grubosci ok. 1,5 cm, zasypać solą, odstawic na kilka-kilkanascie godzin. Odlać wodę, ale ogorkow nie wyciskac! Dodac wycisniety czosnek, chili, wymieszać z ogorkami. Zrobic zalewe - gorącą zalac ogorki, zakrecic sloiki. Nie trzeba pasteryzowac, jesli sloiki sie dobrze zamkną.