Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki po mojemu

Ogórki po mojemu

Autor: wkuchniiogrodzie

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 141

Dodano: 04.08.2017

Odsłon: 2545

Pyszne ogóreczki w delikatnej zalewie nie za ostre, w sam raz do obiadu, do sałatki, jako zakąska do wódeczki

Składniki

  • chrzan, czosnek, cebulkę, marchew, koper, układamy ciasno ogórki całe, jeśli są za duże to kroimy na słupki lub plastry.
  • ¾ szklanki octu 4 szklanki wody 1 płaska łyżka soli 4 łyżki cukru Liść laurowy Ziele angielskie Gorczyca biała.
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Układamy ogórki ciasno ogórki całe, jeśli są za duże to kroimy na słupki lub plastry.

  2. Wszystkie produkty do zalewy zagotowujemy. Zalewamy gorąca zalewą i pasteryzujemy ok. 5 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń