Do góry

Przekąski Przepis na:

Ogórki po zbójnicku

Ogórki po zbójnicku

Autor: nowalijka

Przepisów i artykułów: 86 Ocena: 1400

Dodano: 03.08.2010

Odsłon: 28903

Ogórasy dla lubiących pikantne rzeczy!

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ogórki umyć,pokroić po długości, dodać pokrojoną cebule w pół prążki i sól, wymieszać i zostawić na 3 gdz.. Potem odlać wodę i zostawić ją.

  2. Zagotować ocet z cukrem. Po ostygnięciu dodać curry, pieprz, paprykę, gorczycę i pozostawioną wodę z ogórków.

  3. Zalać zalewą słoiki z ogórkami.

  4. Słoiki gotować 5 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Doloressss 29 lipca 2013 Bardzo pyszne te ogórasy :) z podanej porcji wyszło mi 8 słoików po 550 ml. Po spróbowaniu zrobiłam kolejną porcję :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń