Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki w keczupie

Ogórki w keczupie

Autor:

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 201

Dodano:

Odsłon: 1430

Ogóreczki w zalewie keczupowej, przekąska, dodatek do obiadu, na kanapki

Składniki

  • 3 kg małych ogórków gruntowych marchew 1 kg koperek świeży zielone piórka ,ząbek czosnku chrzan
  • zalewa: 2litry wody, 2 szkl cukru 2 łyżki soli 1 szkl.octu 16 łyżek keczupu
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ogóreczki obieramy ze skórki. Na dno słoiczka układamy pokrojone w plastereczki marchewki ( tak aby zakryło dno ) i po jednej gałązeczce koperku na słoiczek, ząbek czosnku i talarek chrzanu.

  2. Wszystkie składniki zalewy zagotować , gorącą zalewać słoiki. Pasteryzować ok 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń