Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki w occie z musztardą

Ogórki w occie z musztardą

Autor:

Przepisów i artykułów: 284 Ocena: 6711

Dodano:

Odsłon: 10080

Sezon ogórkowy w pełni tym razem postawiłam na ogórki w musztardzie,ponieważ musztarda to jest coś co bardzo lubimy, Dzięki zalewie musztardowej ogórki stają się po prostu nieziemskie :) Takie ogórki z musztardą zadowolą każdego. pysznie polecam...

Składniki

  • ogórki ok 2kg - podana ilość jest orientacyjna (na 6-7 słoików 0,5l)
  • koper,czosnek,chrzan
  • Zalewa:
  • 5 szkl wody
  • 1 szkl. octu 10%
  • 1 szkl. cukru
  • 3 płaskie łyżki soli
  • 5 łyżek musztardy
  • 2 listki laurowe, 4-5 ziela angielskie
  • Zalewę zagotować i ostudzić
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ogórki umyć, pokroić wzdłuż na pół,

    Przygotować słoiki, włożyć ogórki ,korzeń chrzanu,ząbek czosnku,koper, słoiki zalać zalewą, zamknąć.
    Pasteryzować ok 10 minut.
    Ogórki z musztardą gotowe. Na zimne dni będą jak znalazł. :)
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń