Do góry

Przekąski Przepis na:

ogórki w zalewie musztardowej

ogórki w zalewie musztardowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 3743

Dodano:

Odsłon: 19248

pyszne ogórki

Składniki

  • ogórki gruntowe 2,5kg
  • 3 szklanki wody
  • 2 szklanki cukru
  • 2 szklanki octu
  • 3 łyżki soli
  • 3 łyżki musztardy stołowej
  • 3 łyżki musztardy rosyjskiej
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ogórki obrać i każdy przekroić na 4 części (paski), ułożyć stojąco w słoikach.

  2. zalewa: do 3 szklanek przygotowanej wody dodać resztę składników i zmiksować, zalać ogórki zakręcić , pasteryzować 15 min

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

nikola2005 27 stycznia 2013 też takie robię są pyszne i szybko znikają z talerzyka :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gosiah1 10 września 2010 Ogórki te są rewelacyjne. Na imprezach rozchodzą się błyskawicznie. Ja robię te ogórki i za każdym razem mają inny smak - a to za sprawą musztardy (w zależności jaką mam w domu), ale najbardziej smakują mi z musztardą kozacką, która fajnie wyostrza ich smak.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

habana 19 sierpnia 2010 Pyszne. Tylko zamiast pasteryzowac mozna obrane ogorki zalac goraca zalewa, nastepnie dobrze zakrecic i odwrocic do gory nogani. Sposob sprawdzony , dla mnie latwiejszy polecam!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karolciaa 12 sierpnia 2010 Znajoma robi te ogórki nie obierając ich...ja też obieram i myślę,że takie są jednak lepsze...

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioleta333 03 sierpnia 2010 nie robiłam z łupką a bez łupki to cały ich urok.....

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń