Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki w zalewie z kurkumą

Ogórki w zalewie z kurkumą

Autor:

Przepisów i artykułów: 367 Ocena: 1927

Dodano:

Odsłon: 3689

Ogórki w zalewie z kurkumą to alternatywa dla ogórków w curry. Lekka zmiana przyprawy i ciekawy efekt smakowy. Warto wypróbować:)

Składniki

  • ogórki 5 kg
  • woda 2 litry
  • gorczyca 1 łyżka
  • ocet 1 szklanka
  • cukier 40 dag
  • sól 3 łyżki
  • kurkuma 4 łyżki
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy zalewę: wodę zagotowujemy z gorczycą, octem, cukrem, solą i kurkumą. Odstawiamy do wystygnięcia.
    Ogórki dokładnie myjemy i przekrawamy wzdłuż na cztery części. Układamy w słoikach, zalewamy przestygniętą zalewą, zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 10-13 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń