Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki z curry

Ogórki  z curry

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 135

Dodano:

Odsłon: 36055

dodatek do ziemniaków

Składniki

  • ogórki, ok. 3 kg
  • gorczyca
  • ziele angielskie
  • pieprz czarny ziarnisty
  • można dodać ostre paryczki
  • ZALEWA
  • woda, 5 szklanek
  • ocet 10% , 1 szklanka
  • cukier , 1,5 szklanki
  • sól, 2 łyżki
  • kurkuma , 1łyżeczka
  • curry, 3 łyżeczki
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ogórki obrać i pokroić wzdłuż na cienkie plasterki.

    Do każdego słoika dodać trochę gorczycy, ziela angielskiego i pieprzu.

    Ogórki poukładać ciasno w słoiku.

    Jeśli ktoś chce to można dodać do każdego słoika troszkę

    ostrej papryczki.

  2. Składniki zalewy zagotować i zalać nią ogórki.

    Pasteryzować 5 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń