Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki z musztardą

Ogórki z musztardą

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7748

Dodano:

Odsłon: 15789

jedne z moich ulubionych :)

Składniki

  • ok. 2 kg ogórków
  • zalewa:
  • 5 szklanek wody
  • 1 szklanka octu
  • 4 łyżki cukru
  • na każdy słoik 1 łyżeczka musztardy
  • dodatkowo na każdy słoik:
  • koper, 2 ziarenka ziela angielskiego, 3 ząbki czosnku, kawałek chrzanu, 1 łyżeczka soli, plasterek marchewki
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Składniki na zalewę wymieszać dodać musztardę dobrze rozprowadzić. Umyte ogórki włożyć do słoików, dodać koper, ziele angielskie, gorczycę, marchewkę, chrzan, czosnek, sól. Każdy słoik zalać zalewą. Pasteryzować 20 minut od momentu zagotowania. Następnie słoiki wciągnąć z garnka, odwrócić do góry dnem i tak zostawić do wystygnięcia. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetas197601 29 lipca 2013 Polecam bo są pyszne, ja odkąd je robię, to je nawet wolę niż zwykłe korniszony :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosse 28 lipca 2013 Takich jeszcze nie robiłam,wypróbuję:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

inezka7 28 lipca 2013 robie takie od lat i potwierdzam ze są super smaczne Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń