Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z prasy, godny polecenia. Ogórki są naprawdę dobre.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 71
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 156
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 420
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 260
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 71
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 156
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 420
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 260
Składniki
Umyte ogórki pokroić w słupki, cebulę w talarki. Wszystko zasolić `1 garścią soli, na 1 godzinę.
Póżniej: 2 szkl cukru, 2 szkl octu, 1/2 szkl oleju, 2 torebki pieprzu ziołowego. Wymieszac wszystko - ogórki z zalewa, pozostawić na noc. Przemieszac czasem.
Wkładac do słoików, uzupełniac zalewą. Pasteryzować 10-12 minut. Wychodzi około 12 słoików 0,5 litrowych.