Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ogórki z serkiem orzechowym"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 479
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1291
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 53
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 347
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 479
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1291
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 53
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 347
Składniki
Ogórki częściowo obierz ze skórki, by powstały dekoracyjne paski. Każdy z ogórków potnij na 4 kawałki. Wydrąż ich środki, pozostawiając cienką warstwę miąższu na spodzie. Wydrążone ogórki oprósz solą. Postaw na kratce kuchennej otworami ku dołowi i odstaw na około 10 minut, aby puściły sok.
Orzeszki zrumień na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, wystudź. Serek połącz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Odłóż trochę orzeszków, resztę posiekaj, dodaj do serka. Przypraw go solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Farszem napełnij wydrążone ogórki. Plasterki szynki potnij, zwiń je i udekoruj faszerowane ogórki. Posyp odłożonymi orzeszkami. Udekoruj, np. rzeżuchą.Źródło: Tina