Do góry

Dania główne Przepis na:

Ogórkowa

Ogórkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 76

Dodano:

Odsłon: 5506

Zupka bardzo smaczna, na ciepłe dni orzeźwiająca, wszyscy domownicy przepadają za nią:)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Najpierw gotujemy wywar: żeberka z warzywami pokrojonymi w kostkę. Następnie dodajemy listek laurowy, ziele angielskie, odrobinę solimy by mięso i ziemniaki miały swój smak:)

  2. Gdy warzywa będą już miękkie dodajemy obrane ze skorki i starte na tarce o grubych oczkach ogórki wraz z sokiem ze słoika(sok może być kwaśny i słony wiec dodajemy wedle uznania, ja wylewam cały). Dodajemy poszatkowana natkę, koperek i niech tak się pogotuje kilka minut. Na koniec dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i zaprawiamy śmietana z maka.

  3. Wedle uznania można jeszcze dodać soli, pieprzu, maggi co kto lubi:) ŻYCZĘ SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wioleta333 06 sierpnia 2010 zupka pysznie wygląda ja też dodaję czosnek w proszku polecam.......

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 06 sierpnia 2010 Madziak - gorąco polecam dodanie czosnku do ogórkowej, sama tak robię i zupka bardzo na smaku zyskuje.

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 05 sierpnia 2010 Robię identyczną ogórkową jak Ty, też lubię kwasniejszą i dodaję cały sok z ogórkow, ale z dodatkiem czosnku nie próbowałam. Ciekawa jestem jak zmienia smak zupki. Pozmysł zastosuję przy następnym gotowaniu. Pozdrawiam :)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń