Do góry

Dania główne Przepis na:

Okon z azjatycka nuta

Okon z azjatycka nuta

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 399

Dodano:

Odsłon: 1000

Smaczne danie,okoniamorskiego mozna zastapic slodkowodnym, makrela, badzinna ryba. A warzywa mozna uzywac jakie sie lubi. Marynata do ryby jest naprawde mniam

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. polowe imbiru, czosnku i chilli, polowe kolendry ( uzylem lodyg0, przyprawy 5 smakow, lyzke oliwy, sos sojowy i rybny, miksujemy na gladka marynate. Rybe filetujemy, kroimy na czesci zalewamy marynata i do lodowki.

  2. Ryz myjemy, zalewamy woda, dodajemy kardamon i gotujemy

  3. Warzywa kroimy jak kto lubi, smazymy okolo minuty kazdy rodzaj z osobna , na bardzo wysokiej temperaturze. Maja byc chrupiace. Mieszamy i odstawiamy,

  4. Gdy ryz jest gotowy, to rozgrzewamy patelnie bardzo mocno, wrzucamy czosnek, imbir i chili, na 30 sekund, pozniej lyzeczka cukru, sok z cytryny, warzywa ktore wczesniej podsmazylismy, przyprawa 5 smakow, sos ostrygowy. Kolendra i gotowe. 2 patelnia, bardzo goraca, smazymy rybe z kazdej strony okolo minutki, ma byc delikatna, a nie wysuszona na wior, chyba ze mamy grube kawalki to smazymy dluzej i smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń