Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to okrasa idealnie nadająca się do okraszania pierogów, różnego rodzaju klusek, kartaczy, ziemniaków , kasz, makaronów itd... Smaczna jest także zimna, zastygnięta ze świeżym chlebkiem.
Polecam.
Odsłon: 132
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 67
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 623
Polecam.
Odsłon: 132
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 67
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 623
Składniki
Boczek i podgardle myjemy, osuszamy papierowymi ręczniczkami.
Kroimy w kostkę, solimy, pieprzymy.
Smażymy bez tłuszczu na patelni, tłuszcz wytopi się z boczku i podgardla.
Kroimy cebulę w ćwierć plastry, solimy, pieprzymy.
Jak skwarki będą zarumienione dodajemy do nich cebulę.
Dusimy pod przykryciem do zeszklenia i lekkiego zarumienienia się cebuli.
Gotowa okrasa. Możemy ją przechowywać w słoiku, w lodówce.