Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oliwki z nadzieniem to nie tylko smaczna, ale i bardzo efektowna przystawka ;-)
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 20
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2232
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 247
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1556
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 20
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2232
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 247
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1556
Składniki
Masło (miękkie) wymieszaj z drobno posiekanymi filetami anchois, sokiem z cytryny i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Oliwki (całe) wyjmij z zalewy, odsącz na sicie, umieść je w drylownicy ogonkiem do góry i ściśnij "ramiona" narzędzia.
Wcześniej przygotowane i lekko schłodzone w lodówce masełko nałóż do zwiniętej w rożek papierowej torebki.
Weź do ręki torebkę-rożek - jej koniuszek skieruj ku dziurce w oliwce. Przyciskając lekko, wypełnisz oliwkę farszem.
Podaj je na grzance udekorowanej gałązką rozmarynu.