Do góry

Przekąski Przepis na:

Oliwki w ziołach do kolacji

Oliwki w ziołach do kolacji

Autor:

Przepisów i artykułów: 280 Ocena: 5132

Dodano:

Odsłon: 404

Zwykłe oliwki można zmienić w wytrawną przystawkę!

Składniki

  • oliwki drylowane
  • czosnek 2 ząbki
  • chili w płatkach/ jakiekolwiek
  • oregano, bazylia/ zioła prowansalskie
  • oliwa/ olej
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kupujemy najzwyklejsze oliwki i zmieniamy je w wysmakowana przystawkę.
    Wystarczy odlać zalewę uzupełnić ją oliwa/ olejem lub mieszaniną, dodać pokrojony czosnek i przyprawy i wymieszać.

  2. Następnego dnia można już się raczyć na przykład z serami i winem.
    Oliwę można wykorzystać do sałatek.
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 23 lutego Oliwki w takim wydaniu często podgryzam do kolacyjki:)))Są pyszne i korzystam właśnie z zielonych:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dolcevita-in-my-kitchen 23 lutego Pysznosci. Jakie soczyste i aromatyczne. Genialny przepis. Prawdziwa uczta dla podniebienia :-) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń