Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Omleciki bankietowe"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Jajka wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Rozlej masę na mocno rozgrzaną patelnię i usmaż 4 grube omlety.
Na maśle zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę i zmiażdżony czosnek. ? Po chwili dodaj przebrany i umyty szpinak. Dopraw go solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Ser biały zmiel trzykrotnie w maszynce, po czym zagnieć z solą i pieprzem.
Każdy z omletów posmaruj masą serową oraz szpinakiem i ciasno zwiń w rulony.
Zimną przystawkę podawaj udekorowaną pomidorkami.
Czas przygotowania: 45 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 340. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax