Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Omleciki na zimno z kaczką i ze szczypiorkiem"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 845
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 978
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 845
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 978
Składniki
Zrób marynatę z sosu sojowego, miodu i wyciśniętego przez praskę czosnku. Posmaruj nią mięso, odstaw na 3 godziny. Piecz 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. 2. Wymieszaj jajka, mąkę i śmietanę.
Dodaj posiekane szalotki i natkę, posól do smaku. Rozgrzej i natłuść patelnię olejem. Nakładaj ciasto łyżką. Smaż omleciki 2 minuty z jednej strony, potem na minutę przełóż na drugą.
Włóż szczypiorek na 20 sekund do miski z gorącą wodą i osusz go papierowym ręcznikiem.
Skrop każdy omlecik sosem hoisin, mięso pokrój w cienkie plasterki. Na każdym placku ułóż mięso, słupki ogórka, szczypiorek. Zawiń i zwiąż pasmem szczypiorku.
Czas przygotowania: 24 szt., ok. 60 minut (plus 3 godziny na marynowanie mięsa), 75 kcal/szt., koszt: 2 zł/szt.Źródło: Olivia