Do góry

Przekąski Przepis na:

Omlet biszkoptowy z sosem śmietanowym

Omlet biszkoptowy z sosem śmietanowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4355

Dodano:

Odsłon: 11554

wyjatkowo puszysty i delikatny w smaku

Składniki

  • jajka, 2 sztuki
  • mąka, 4 łyżki
  • cukier, 2 łyżki
  • olejek cytrynowy, pół łyżeczki
  • śmietana 18 -stka, 3 łyżki
  • dżem (ja dałam jagodowy), 1 kopiata łyżka
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubić na sztywną pianę ,wsypać cukier i ubijać aż sie rozpuści ,dodać makę ,żółtka,olejek i wszystko delikatnie wymieszać metalową rózgą,smażyć na bardzo małym ogniu z obydwu stron(przewracajac go na drugą stronę trzeba to zrobić energicznym ruchem i długą łopatką).Śmietanę zmiksować z dżemem i wylać na upieczony omlet.Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

palooka 03 marca 2010 super omlecik, proste i szybkie danie, myśle że moje 2 małe niejadki z chęcia zjedzą to cudo:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 03 marca 2010 taki omlecik jest świetny na kulinarne zachcianki - szybki, prosty i pyszny :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń