Do góry

Dania główne Przepis na:

Omlet kawalerski

Omlet kawalerski

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 30

Dodano:

Odsłon: 595

Prostota,łatwość realizacji.

Składniki

  • 2 jajka,100 g. makaronu rurki,lub kolanka, 50 g. boczku,np. wędzonego
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron (z mąki durum) gotujemy na żądaną twardość.W międzyczasie boczek kroimy na zapałkę,lub kostkę.Na patelnię lejemy 1 łyżkę oliwy z orzeszkiem masła.Po rozgrzaniu dodajemy boczek,i smażymy do zarumienienia.Odcedzony makaron dodajemy do boczku i podgrzewamy mieszając.Wlewamy omlet,i smażymy na żądaną konsystencję jajek.Posypujemy do smaku jakimś ziółkiem, np. natką pietruszki.Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń