Do góry

Śniadania Przepis na:

Omlet na niedzielne śniadanie.

Omlet na niedzielne śniadanie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 84 Ocena: 679

Dodano:

Odsłon: 4755

Omlet z warzywami, wędzonką i serem żółtym.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Farsz można przygotować wcześniej .
    Pokrojony boczek przesmażyć na odrobinie masła.
    Dodać pokrojoną cebulkę i wędlinę lub pieczarki.
    Jajka rozbić widelcem w wysokim naczyniu
    Dodać troszkę mleka, soli i świeżo zmielonego pieprz

  2. Na rozgrzaną patelnie wyłożyć odrobinkę masła i wylać jajka.
    Na średnim ogniu podgrzewać lekko podważając brzegi.
    Na lekko ścięte jajko wyłożyć farsz, położyć pomidory i posypać serem.


  3. Przykryć drugą połową omletu. Posypać szczypiorkiem.
    Przykryć pokrywką i jeszcze kilka minut podgrzewać na małym ogniu. Tak aby ser stopił się a pomidory lekko podgrzały.

  4. Zsunąć omlet przy pomocy łopatki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń