Do góry

Śniadania Przepis na:

Omlet po egipsku

Omlet po egipsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 381 Ocena: 7607

Dodano:

Odsłon: 2841

W Egipcie taki omlet nazywa się hiszpański :D

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Na oliwie podsmażyłam najpierw plastry pomidorów ze skórką- potem sama ładnie odejdzie. Posoliłam je lekko i zdjęłam, i dodałam na nie piórka cebuli.

    Na patelnie dodałam pokrojoną w piórka cebulę, gdy się zeszkliła dodałam pokrojoną w paseczki paprykę, chili i cukinię w półplasterkach.

    Jaja rozkłóciłam widelcem ze szczyptą soli, dodałam jeszcze pokrojoną natkę kolendry. Gdy warzywa się podsmażyły wylałam jaja na nie.
    Zmniejszyłam ogień i omlet przykryłam pokrywką.
    Będzie gotowy gdy cała masa się zetnie.

    Oczywiście omlet po usmażeniu jest wyrośnięty, ale zanim zrobi się zdjęcie to zdąży osiąść.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (32)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń