Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W Egipcie taki omlet nazywa się hiszpański :D
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 66
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1288
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1044
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 86
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 63
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 66
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1288
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1044
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 86
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 63
Składniki
Na oliwie podsmażyłam najpierw plastry pomidorów ze skórką- potem sama ładnie odejdzie. Posoliłam je lekko i zdjęłam, i dodałam na nie piórka cebuli. Na patelnie dodałam pokrojoną w piórka cebulę, gdy się zeszkliła dodałam pokrojoną w paseczki paprykę, chili i cukinię w półplasterkach. Jaja rozkłóciłam widelcem ze szczyptą soli, dodałam jeszcze pokrojoną natkę kolendry. Gdy warzywa się podsmażyły wylałam jaja na nie. Zmniejszyłam ogień i omlet przykryłam pokrywką. Będzie gotowy gdy cała masa się zetnie. Oczywiście omlet po usmażeniu jest wyrośnięty, ale zanim zrobi się zdjęcie to zdąży osiąść. Smacznego :)