Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Omlet z cebulką i pomidorami"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 688
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 513
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 23
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 688
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 513
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 23
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Składniki
Białka oddziel od żółtek. Roztrzep żółtka. Ubij białka, dodaj żółtka, śmietanę, sól i pieprz. Cebulę pokrój w piórka, zeszklij na oleju. Dorzuć pokrojonego w kostkę pomidora.
Ser pokrój w kostkę. Dodaj do cebuli i pomidora, smaż chwilkę. Farsz dodaj do przygotowanej masy, wymieszaj. Rozgrzej masło, wlej omlet, rozprowadź na patelni. Smaż kilka minut.
Gdy omlet zetnie się od spodu, przechyl go z patelnią. Rzadka część spłynie pod spód. Gdy ta również się zetnie, przewróć omlet.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień