Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Omlet z cukinią i ziemniaczkami"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7775
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7775
Składniki
15 min • Porcja 280 kcal • Koszt porcji ok. 1,50 zł • Przepis na 4 porcje
Na dnie formy albo patelni układam plasterki ugotowanych ziemniaków.
Cukinię ścieram na tarce o grubych oczkach i energicznie mieszam z jajkami. Dodaję posiekany koperek oraz sól i pieprz. Wylewam masę jajeczną na ziemniaki.
Smażę z obu stron, aż jajka się zetną. Ja piekłam omlet w formie silikonowej w piekarniku do ścięcia się jajek, więc około 5 minut w 200°C. Dekoruję świeżym tymiankiem.
Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic.Źródło: Kobieta i życie