Do góry

Śniadania Przepis na:

Omlet z pieczarkami

Omlet z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 4788

Dodano:

Odsłon: 43044

Pyszny omlet na szybki obiadek:)

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy nadzienie.Pieczarki myjemy,kroimy i podsmażamy na oleju z posiekaną cebulą.Pomidor sparzamy wrzątkiem,zdejmujemy z niego skórkę,kroimy na dość duże cząstki i dodajemy do pieczarek z cebulą.Dusimy całość przez chwilę.Doprawiamy solą i pieprzem.

  2. Robimy omlet:ubijamy jajka,mąkę,dodajemy łyżkę wody i łyżkę masła,smażymy na patelni tak,aby spód był podpieczony,a środek ścięty.Zsuwamy na talerz,składając omlet na pół.Nadzienie podgrzewamy i posypujemy natką i szczypiorkiem.Wkładamy delikatnie do środka omletu i od razu podajemy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń