Do góry

Śniadania Przepis na:

Omlet z pomidorami i szczypiorkiem

Omlet z pomidorami i szczypiorkiem

Autor: amidalla

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 2915

Dodano: 20.07.2011

Odsłon: 4792

Takie kolorowe śniadanie:)

Składniki

  • 4-5 jajek
  • 1 mała czerwona cebulka
  • 1 pomidor
  • szczypior
  • masło, sól i pieprz
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na maśle podsmażamy cebulkę. Roztrzepane wcześniej jajka wylewamy na patelnię. Najlepiej, żeby była możliwie duża, by jajka się rozlały i nie tworzyły zbyt grubej warstwy. Kiedy będą na pół ścięte, kładziemy na wierzch plastry pomidora. Gdy jajka będą już ścięte, wykładamy na talerz (tak jak naleśnika) i posypujemy szczypiorkiem:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń