Do góry

Dania główne Przepis na:

omlet z szynką i cebulą

omlet z szynką i cebulą

Autor:

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1359

Dodano:

Odsłon: 7047

szybciutkie i smaczne

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wędlinę pokroić w paski ,cebulę w pół plasterki.Cebulę podsmażyć na oleju na złoto ,pod koniec smażenia dodać wędlinę ,zioła,sól,pieprz.Smażyć jeszcze 2 minuty.Nadzienie przykryć i odstawić tak aby nie ostygło

  2. OMLET. Jajka wybić do miski,dodać śmietanę ( ja dodaję 18 procentową łaciatą do zup i sosów ale można też dodać mleko lub wodę ).Posolić.Jajka roztrzepać aż żółtka połączą się z białkami

  3. Na patelnię dać olej,podgrzać ,wlać jajka,gdy brzegi się zetną podnosić je delikatnie by masa z wierzchu spływała na dno. Smażyć na małym ogniu do momentu, aż masa z wierzchu przestanie spływać a omlet pod spodem będzie przyrumieniony

  4. UWAGA.Omlet smaży się tylko z jednej strony ,ale gdy się woli usmażony z dwóch stron należy go przewrócić i jeszcze chwilkę smażyć.

  5. Na połowę omletu nałożyć nadzienie i przykryć drugą połową . Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń