Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Omlet ze szczawiem"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 36
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 54
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 27
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 100
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 36
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 54
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 27
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 100
Składniki
• 15 minut • dla 4 osób • cena ok. 12 zł
Jajka wbij do miski, posól, popieprz, dodaj starty ser. Listki szczawiu umyj, oderwij od nich łodyżki i pokrój w cienkie paski. Podsmaż na oliwie, aż zmięknie. Dodaj do masy jajeczno-serowej, wymieszaj.
Na rozgrzaną patelnię wylej połowę masy i smaż omlet na małym ogniu (przewróć go, gdy będzie rumiany od spodu). Powtórz czynność z drugim omletem. Gotowe posyp startym serem, dopraw do smaku, podziel na porcje.Źródło: Show