Do góry

Śniadania Przepis na:

Omlet ze szpinakiem

Omlet ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 104

Dodano:

Odsłon: 6297

Pyszne danie śniadaniowe, zdrowe i sycące

Składniki

  • 2 jajka
  • szpinak mrożony, 100 g
  • mąka, 1 łyżeczka
  • czosnek, 1 ząbek
  • serek twarogowy typu Twój Smak, 1 łyżeczka
  • sól, pieprz
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szpinak wrzucamy do garnka, przykrywamy pokrywką i stawiamy na małym ogniu.

  2. Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka mieszamy z przyprawami i łyżeczką mąki. Białka ubijamy na pianę. Mieszamy delikatne z żółtkami.

  3. Do rozmrożonego szpinaku dodajemy posiekany czosnek i przyprawy. Na sam koniec dodajemy łyżeczkę serka i wszystko mieszamy.

  4. Patelnię przecieramy ręcznikiem nasączonym oliwą i nagrzewamy. Na rozgrzaną patelnię wlewamy masę i stawiamy na minimalnym ogniu. Przykrywamy pokrywką i smażymy aż do ścięcia się jajek.

  5. Szpinak wrzucamy do garnka, przykrywamy pokrywką i stawiamy na małym ogniu.

  6. Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka mieszamy z przyprawami i łyżeczką mąki. Białka ubijamy na pianę. Mieszamy delikatne z żółtkami.

  7. Do rozmrożonego szpinaku dodajemy posiekany czosnek i przyprawy. Na sam koniec dodajemy łyżeczkę serka i wszystko mieszamy.

  8. Patelnię przecieramy ręcznikiem nasączonym oliwą i nagrzewamy. Na rozgrzaną patelnię wlewamy masę i stawiamy na minimalnym ogniu. Przykrywamy pokrywką i smażymy aż do ścięcia się jajek.

  9. Omlet przekładamy na talerz, smarujemy szpinakiem i składamy na pół. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń