Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 424
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 424
Składniki
Jajka wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Rozlej masę na rozgrzaną patelnię i usmaż 4 omlety.
Na maśle zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę i zmiażdżony czosnek. 3. Dodaj rozmrożony i dobrze odciśnięty szpinak, podsmaż, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Ser żółty zetrzyj na tarce o średnich oczkach, a biały zagnieć z solą i pieprzem.
Każdy z omletów posmaruj masą serową oraz szpinakiem i zwiń w rulony. Podawaj pokrojone w plastry i posypane żółtym serem.
Czas przygotowania: 45 min, ilość kalorii na 1 porcję: 360, stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax